ចំណេះ​ដឹង​ផ្សេងៗពី ស៊ុត​មាន់


ស៊ុត​មាន់​គឺ​ជា​ប្រភពនៃ​អាហារ​សំរាប់​រាង​កាយ​របស់​យើង​ដ៏​សំខាន់​មួយ។ ហើយ​នៅ​លើ​ពិភព​លោក​យើង​នេះ​ទី​ណា​ក៏​មានស៊ុត​មាន់​ដែរ លើក​លែង​តែ​នៅ​ក្នុង​ព្រៃ​ចេញ ព្រោះ​នៅ​ទី​នោះ​ប្រ​ហែល​ជា​គ្មាន​សត្វ​ស្រុក​ទេ​មើល​ទៅ​ មាន​តែ​សត្វ​ព្រៃ។ ស៊ុត​មាន់​ត្រូវ​បាន​គេញុំា​ជា​រាង​រាល់​ថ្ងៃ ឬ​រាង​រាល់​សប្តាហ៍។
តើ​នៅ​ក្នុង​ពង​មាន់​មាន​ស្អី​ខ្លះ ហើយ​វា​មាន​ប្រយោជន៍​ដល់​រាងកាយ​យើង​​ដូច​ម្តេចខ្លះ​?

ស៊ុត​មាន់ត្រូវ​គេ​ចាត់​ទុក​ជា​អាហារ​ដែល​សំបូរ​ទៅ​ដោយ​ប្រូតេអ៊ីន (មនុស្ស​យើង​ត្រូវ​ការ​ប្រូតេអ៊ីន​ដើម្បី​លូត​លាស់ និង​មាន​សុខភាព​ល្អ)។ នៅ​ក្នុង​ស៊ុត​មាន់​ គេ​ក៏​ឃើញ​មាន វីតាម៉ីន​ជា​ច្រើន​ប្រភេទនៅ​ក្នុង​នោះ​​ លើក​លែង​តែ វីតាម៉ីន​ C ចេញ ព្រោះថា សត្វ​មាន់​ក៏​ដូច​សត្វ​មួយ​ចំនួន​ទៀត​ វា​បង្កើត​ វីតាម៉ីន​ C នៅ​ក្នុង​រាង​កាយ​របស់​វា​ផ្ទាល់ នៅ​ពេល​ដែល​វា​ត្រូវ​ការ វីតាម៉ីនC(បើ​មនុស្ស​វិញ បើ​ចង់​បាន វីតាម៉ីន C យើង​ត្រូវ​តែ​ញុំា​អាហារ​ដែល​មាន​ផ្ទុក​​ វី​តាម៉ីន​ C ដោយ​សារ​តែ​រាង​កាយ​យើង​មិន​មាន​សមត្តភាព​បង្កើត​វា​ដោយ​ខ្លួន​យើង​បាន​ទ្បើយ)។ យើង​អាច​ញុំា​សំបក​របស់​ពងមាន់បាន បើ​អ្នក​ចង់​បាន​វីតាម៉ីន C។
នៅ​ក្នុងស៊ុត​មាន់​មាន​ ដុំ​លឿង​នៅ​ចំ​កណ្តាល។​ ដុំ​លឿង​នេះ​ គឺ​សំខាន់​ណស់​ពី​ព្រោះ​ វា​សំបូរ​ទៅ​ដោយ​ជាតិ​ដែក​ វី​តាម៉ីន A និង​សារ​ជាតិ​សំ​ខាន់ៗ​​ដ៏​ទៃ​ទៀត។
ការ​ទុក​ដាក់​ស៊ុត​មាន់​គឺ​សំ​ខាន់​ណស់ ព្រោះ​ថា បើ​យើង​មិន​ចេះ​ទុក​ដាក់​វា​ឲ្យ​បាន​ត្រឹម​ត្រូវ​ទេ​នោះ វា​នឹង​ខូច​គុណ​ភាព​ហើយ​វីតាម៉ីន​នឹង​ត្រូវ​បាត់​បង់។
បើ​យើង​ចង់​រក្សាស៊ុត​មាន់​ឲ្យ​បាន​យូរ​និង​មានគុណ​ភាព​ល្អ​​យើង​ត្រូវ​​រក្សា​វា​នៅ​ក្នុង​ទូរទឹក​កក ប្រ​សិន​បើ​យើង​ចង់​ទុក​វា​ឲ្យ​បាន​យូរ​នោះ គឺ​រក្សា​វា​នៅ​ក្នុង​សីតុណ្ហភាព -១ អង្សា C។
ប្រសិន​បើ​គ្មាន​ទូ​រទឹកកក​ទេ​នោះ​ នៅ​ពេល​ដែល​ស៊ុត​មាន់កើត​​មក​ភ្លាម យើង​អាច​យក​ប្រេង (light mineral oil) មក​លាបពីលើ​ វាអាច​ជួយ​ឲ្យ​ស៊ុត​មាន់អាច​រក្សា​គុណ​ភាព​បាន​យូរ។




Related posts





Share/Bookmark