អត្ថប្រយោជន៍សុខភាព​នៃ​ខ្ទឹមស


តើ​អ្នក​ដឹង​ទេ​ថា ខ្ទឹម​ស​ដែល​អ្នក​ប្រើ​ប្រាស់​នៅ​ក្នុងម្ហូប​ប្រចាំ​ថ្ងៃ​របស់​លោក​អ្នក ​មាន​ផ្ទុក​នូវ​សារធាតុ​គីមី​ដែល​មាន​ប្រយោជន៍​ជាង​១០០ប្រភេទ ជាមួយ​នឹង​អត្ថ​ប្រយោជន៍​សុខ​ភាព​ជា​ច្រើនពន់​ពេក​។ ចាប់​ផ្ដើម​ពី​ការ​ជួយ​ទប់​ស្កាត់​ជំងឺ​គាំង​បេះ​ដូង ជំងឺ​ដាច់​សរសៃ​ឈាម​ក្នុង​ខួរ​ក្បាល និង​ជំងឺ​ទឹក​នោម​ផ្អែម ខ្ទឹម​ស​នៅ​អាច​ការពារ​ជំងឺ​ជា​ច្រើន​ប្រភេទ​ទៀត​។
ខាង​ក្រោម​នេះ​ គឺ​ជា​ផល​ប្រយោជន៍​សុខ​ភាព​ចំនួន​៥ នៃ​ខ្ទឹម​ស​ ដែល​ខ្មែរ​សារិកា​នាំ​មកជូន​លោក​អ្នក​៖
១- ខ្ទឹម​ស​គឺ​ជា​ភ្នាក់​ងា​រ​ប្រឆាំង​នឹង​ជំងឺ​​មហារីក​៖ សារធាតុ Germanium ដែល​មាន​នៅ​ក្នុង​ខ្ទឹម​ស គឺ​ជា​ទីភ្នាក់​ងារ​ប្រឆាំង​នឹង​ជំងឺ​មហារីក​ដ៏​ល្អ​បំផុត​។ ក្រៅ​ពីមាន​ផ្ទុក​នូវសារធាតុ Germanium ខ្ទឹមស​នៅ​មាន​សារធាតុ​ប្រឆាំង​នឹង​មហារីក​ជាច្រើនទៀត ដូច​ជា Quercetin, Daillyl Sulphide, Allin និង Ajoene។ សារធាតុ​ទាំង​អស់​នេះ​ អាច​ទប់​ស្កាត់​នូវ​ភ្នាក់ងារ​បង្ក​ជំងឺមហារីក​បាន​យ៉ាង​ប្រសើរ​។
២- ខ្ទឹម​ស​ជា​អង់​ទី​ប៊ីយោទិក ធម្មជាតិ​ (​ប្រឆាំង​នឹង​មេរោគ)៖ ខ្ទឹម​ស​មាន​ផ្ទុក​ទៅ​ដោយ​សារធាតុ Allicin ដែល​ជា​អ្នក​ប្រឆាំង​នឹងបាក់​តេរី​ដ៏​ខ្លាំង​បំផុត​ ហើយ​ជួយ​ឲ្យ​រាង​កាយ​យើង​អាច​កសាង​បាន​នូវ​ប្រព័ន្ធ​ភាព​ស៊ាំ​ ប្រឆាំង​នឹង​មេរោគបាន​​ទៀត​ផង​។ ខ្ទឹម​ស​ក៏​អាច​ប្រឆាំង​នឹង​សារធាតុ​ពុល​បាន​ផង​ដែរ​។
ជួយ​បញ្ចុះ​កម្រិតឈាម​ដែល​ឡើង​ខ្ពស់​ (លើស​ឈាម)៖ ខ្ទឹម​ស អាច​ជួយ​ធ្វើ​ឲ្យ​កម្រិត​ឈាម​ក្នុង​ខ្លួន​អ្នក​ស្ថិត​នៅ​កម្រិត​ធម្មតា​។ ការ​ស្រា​វជ្រាវ​បានបង្ហាញ​ថា មនុស្ស​ដែល​មាន​លើស​ឈាម ហើយ​លេប​ខ្ទឹម​ស​ជា​រៀង​រាល់​ថ្ងៃ​ រយៈ​ពេល​៥ខែ អាច​បញ្ចុះ​សម្ពាធ​ឈាម​បាន​យ៉ាង​មាន​ប្រសិទ្ធិ​ភាព​ ដូច​អ្នក​ជំងឺ​លើស​ឈាម​ដែល​លេប​ថ្នាំ​បញ្ចុះ​សម្ពាធ​ឈាម​ផង​ដែរ​។​
ជួយ​ព្យាបាល​ជំងឺ​ទាក់ទង​នឹង​​រំលាយ​អាហារ​៖ ខ្ទឹម​ត្រូវ​បាន​គេ​ចាត់​ទុក​ថា​ជា​ឱសថ​អច្ឆរិយៈ​ក្នុង​ការ​ព្យាបាល​ជំងឺ​រាក​មួល, រលាកស្រោម​ពោះ​វៀន​ធំ​, និង​ជំងឺ​រាគ​។ វា​ក៏​អាច​ព្យាបាល​ជំងឺ​រលាក​ក្រពះ​បានផ​ង​ដែរ។​
៥- ព្យាបាល​រោគ​ស្បែក​៖ ក្រៅ​ពី​ជួ​យ​ព្យាបាល​ជំងឺ​ជា​ច្រើន​ខ្ទឹមស​ ក៏​អាច​ជួយ​កាត់​បន្ថយ​ឱកាស​នៃ​ជំងឺស្បែក​បាន​ជាច្រើន​ទៀត​ផង​។ វា​ក៏​អាច​ជួយ​បន្សុទ្ធ​ប្រព័ន្ធ​ឈាម​នៅ​ក្នុង​ខ្លួន​ ហើយ​និង​ការ​ពារ​ជំងឺមុន អាចន៍​រុយ ជំងឺ​បូស​ និង​ជំងឺ​ទាក់ទង​នឹង​ស្បែក​ជាច្រើន​ទៀត​។
ដូច្នេះ​ ការ​ប្រើ​ប្រាស់​នូវ​ខ្ទឹម​ស នៅ​ក្នុង​ការ​ចម្អិន​ម្ហូប​ប្រចាំថ្ងៃ​គឺ​ពិត​ជា​មាន​ប្រយោជន៍​ច្រើន​សម្បើម​ណាស់ចំពោះ​សុខ​ភាព​ ហើយ​វា​អាច​ជួយ​ឲ្យ​ម្ហូប​អាហារ​កាន់​តែ​ឆ្ងាញ់បាន​ថែម​ទៀត​។




Related posts





Share/Bookmark